maura94 napisał(a):Post stary, a ja mnie samej daleko do dojrzałości, ale introwertyzm to nie uposledzenie tylko typ osobowości. Kilka przykładów na to, że intro żyje jak każdy inny, tylko myśli inaczej![]()
Aria napisał(a):Jednak tak sobie myślę, że aby intowertyk został choć w połowie tak doceniony jak ekstrawertyk musi starać się dwa razy bardziej.
Aria napisał(a):BTW Kamil, fajny podpis;)
Kamil napisał(a):Wszystko chyba zależy od zajęcia, bo wg mnie jeśli introwertyk pokieruje się pasją oraz predyspozycjami osobowości, to będzie ceniony.. Wszystko też zależy, od "pozycji" tego stanowiska..
Kamil napisał(a):Aria napisał(a):BTW Kamil, fajny podpis;)
A która część?
Aria napisał(a):Kamil napisał(a):Wszystko chyba zależy od zajęcia, bo wg mnie jeśli introwertyk pokieruje się pasją oraz predyspozycjami osobowości, to będzie ceniony.. Wszystko też zależy, od "pozycji" tego stanowiska..
Pasje, predyspozycje... Brzmi to dość enigmatycznie. Nie wszyscy introwertycy posiadają jakieś ponadprzeciętne zdolności, które da się wykorzystać w pracy. Zresztą zasada, aby w wyborze pracy kierować się pasjami, czy predyspozycjami odnosi się w takiej samej mierze do intro jak i ekstra.
Aria napisał(a): Serio im wyższe stanowisko tym więcej intro? Ja jakoś nie zauważyłam. Powiedziałabym, że wręcz przeciwnie, aczkolwiek nie znam żadnych wiarygodnych danych.
Kamil napisał(a):Gdzieś czytałem stwierdzenie, że intro nadają się do spraw analitycznych i doradczych, acz teraz nie pamiętam gdzie..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości