Ziemia obiecana

Tutaj możemy się lepiej poznać. Napisać, co lubimy, jacy jesteśmy i zapytać o to innych. Tematy poważne i osobiste oraz lekkie i błahe.

Re: Ziemia obiecana

Postprzez hiksa » piątek, 5 marca 2010, 22:18

Chyba będę pierwsza i ostatnia :lol: .
Mi od zawsze marzy się Syberia: głęboka ciemna tajga, zimno, bardzo zimno, i dużo śniegu...., jakaś nieduża chatka z 2 km od ludzi, stałe łącze do internetu, dużo książek :roll: ... i ktoś do zabijania pająków :wink:

eh... marzenia dobra rzecz....
...a jak dorosnę zostanę....

...albo nie dorosnę....

Счастливые родятся под cоветской звездой - i wszystko jasne :D

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2008/ ... ja-sgpims/
hiksa
Stały bywalec

Postprzez makaj » piątek, 5 marca 2010, 22:28

Pająków się nie zabija!
:-)
makaj
Rozkręcony intro

Postprzez hiksa » piątek, 5 marca 2010, 22:44

makaj napisał(a):Pająków się nie zabija!

Ojej, a widziałeś pająki zimą przy minus 30 ? :lol:
...a jak dorosnę zostanę....

...albo nie dorosnę....

Счастливые родятся под cоветской звездой - i wszystko jasne :D

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2008/ ... ja-sgpims/
hiksa
Stały bywalec

Postprzez Piorun23 » sobota, 6 marca 2010, 22:22

Wybrał bym Szwajcarię
Wolność, demokracja, wolny dostęp do broni, stabilny ustrój, bogaty kraj, piękne krajobrazy, spokojni uczciwi ludzie - wszystko co lubię
...trzeba przeto cieszyć się światem takim, jakim jest, poszukiwać przyjemności, lecz nie angażować się w nic, nie interweniować, traktować wszystko sceptycznie bądź z przymrużeniem oka. Być widzem, a nie uczestnikiem zdarzeń....

Każdy katolik winien dziękować Bogu za heretyków. Herezja to tylko inne określenie wolności myśli

Biada! Zbliża się czas po tysiąckroć wzgardy godnego człowieka, człowieka, co nawet samym sobą już gardzić nie zdoła...
Piorun23
Stały bywalec

Postprzez MetalMan » sobota, 6 marca 2010, 23:34

Piorun23 napisał(a):Wybrał bym Szwajcarię
Wolność, demokracja, wolny dostęp do broni, stabilny ustrój, bogaty kraj, piękne krajobrazy, spokojni uczciwi ludzie - wszystko co lubię

Jak kolega wyżej :D . Dodam jeszcze, że zapewnione bezpieczeństwo - Szwajcaria nie prowadzi wojen od ponad dwóch wieków bodajże[a jak za kilka lat pierdyknie UE to różnie to może być z Europą :evil: i regionem Polska], i ta demokracja bezpośrednia... :P Jedyne co mi nie pasuje w tym kraju to język, nie lubię niemieckiego, wydaje mi się strasznie oficjalny i taki... sztywny :lol: .
Ewentualnie zastanawiałbym się jeszcze nad Finlandią: gdzieś w środku lasu, drewniany domek z bali, internet, książki i ktoś do towarzystwa :wink: . Poza tym światowa stolica skandynawskiego metalu :P . No i zachowanie finów typowo introwertyczne, przynajmniej tak mi się wydaje :roll: .
"Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności... nie znane w żadnym innym ustroju"
http://www.youtube.com/watch?v=Y1yoPbhG ... -main-area
MetalMan
Stały bywalec

Postprzez Piorun23 » czwartek, 11 marca 2010, 10:41

No tak, niemiecki jest specyficzny :mrgreen:
Ja akurat lubię ten język (to takie częste zboczenie u industrialowców), poza tym Lacrimosa jest ze Szwajcarii - dodatkowy plus
I jeszcze jeden - Szwajcaria ma dość specyficzne podejście do cła, więc spora część produktów na terenie tego kraju jest najtańsza w Europie

Choć Finlandia lub Norwegia też mogły by być :D
...trzeba przeto cieszyć się światem takim, jakim jest, poszukiwać przyjemności, lecz nie angażować się w nic, nie interweniować, traktować wszystko sceptycznie bądź z przymrużeniem oka. Być widzem, a nie uczestnikiem zdarzeń....

Każdy katolik winien dziękować Bogu za heretyków. Herezja to tylko inne określenie wolności myśli

Biada! Zbliża się czas po tysiąckroć wzgardy godnego człowieka, człowieka, co nawet samym sobą już gardzić nie zdoła...
Piorun23
Stały bywalec

Postprzez muminek » niedziela, 28 marca 2010, 01:31

Skandynawia - nieważne gdzie, byle tam :D pięknie, zimno, i te języki!!! - wszystkie bez wyjątku są dla mnie genialne. Brzmią jak muzyka i mogę ich słuchać bez końca :wink:
"Language always betrays us, tells the truth when we want to lie, and dissolves into formlessness when we would most like to be precise."
muminek
Debiutant

Postprzez lajlen_ » piątek, 16 lipca 2010, 17:52

jak dla mnie takim miejscem byłaby Japonia. Po pierwsze to typowy kraj introwertyków, po drugie ma niezwykle ciekawą i barwną kulturę, no i po trzecie- to stamtąd wywodzi się moja ukochana manga :D
lajlen_
Rozkręcony intro

Postprzez hlidskjalf » sobota, 17 lipca 2010, 18:48

Norwegia. Fiordy, góry, miodzio!
muminek: rozumiem norweski, duński... ale szwedzki? :lol:
~hlidskjalf
"Chór Starców:
Rób coś, ruszaj się, myśl.
On sobie leży, a czas leci.
Mów coś, rób coś.
posuwaj akcję,